Forlaget DreamLitt

DreamLitt er et ungt forlag i vækst. Siden 2013 har DreamLitt haft en ambitiøs plan om at sende god og læseværdig litteratur på gaden fra både danske og udenlandske forfattere.

Forlaget DreamLitt blev startet af serieiværksætter Rikki Tholstrup Jørgensen i samarbejde med forfatterne Jacob Hedegaard Pedersen og Lene Rikke Bresson. I starten var fokusset på e-bøger og allerede inden udgangen af 2013 havde DreamLitt udgivet 25 e-bøger. I 2013 udkom også DreamLitts første originale titel, som var den formidable “Den Forkerte Forfatter”, som desværre ikke blev den succes, som bogen havde fortjent. Lene Rikke Bresson havde lavet en litterær kraftpræstation og satset på DreamLitt som udgiver, men som nyt forlag var det svært at få bogen ud til læserne. Senere på året udkom “Den Bitre Strid – Krigen om Vejlegården” af Thomas Vilhelm. Selvom bogen ikke blev den helt store salgsmæssige succes, så var samarbejdet mellem forlaget og forfatteren Thomas Vilhelm så godt, at Thomas Vilhelm i efteråret 2014 købte sig ind i forlaget.

I 2014 var fokusset stadig på e-bøgerne, og der kom til stadighed bagkatalogstitler ind, men forlaget kunne ikke finde et økonomisk ståsted. DreamLitt storsatsede med udgivelsen “Midt i a Ræs”, som blev skrevet af Lene Rikke Bresson, Anne Mette Rasmussen og Gitte Hornshøj, men selvom bogen egentlig solgte udmærket, så stod det ikke til måls med forlagets forbrugte ressourcer. Lene Rikke Bresson valgte at fokusere på sit arbejde og blev derfor i slutningen af 2014 købt ud af forlaget af Thomas Vilhelm. 2014 bød på endnu en officiel original udgivelse med “Mungo Parks eventyrlige Rejser i Afrika”. Også her måtte DreamLitt indse, at boghandlerne ikke stod i kø for at indkøbe forlagets titler.

Med Thomas Vilhelm i folden valgte DreamLitt at sadle om og satse på den trykte bog i stedet for e-bøgerne. Derfor blev der lagt et meget ambitiøst program for 2015, der bl.a. inkluderede den første oversættelse til dansk. Med 17 trykte udgivelser i 2015 viste DreamLitt, at et lille forlag godt kan sende en del titler på gaden. De mest omtalte titler i 2015 var “Stålhjerte” og “Ildkamp” af Brandon Sanderson, “Tavshedens Pris” af Elmas Berke, der bl.a. var med til at sikre Elmas en nominering til titlen som årets dansker, samt Andy Weirs formidable The Martian, som også kom som stor blockbuster-film i november 2015. Året gav også DreamLitt den første forside i Politikens kultursektion med den anmelderroste og meget omtalte “Forbandede Sunddom” af filosof Morten Ebbe Juul Nielsen.

I 2016 udgav DreamLitt 25 bøger med DreamLitt logoet, men 2016 blev også året, hvor DreamLitt overtog driften af Forlaget Kandor og satte gang i et nyt spilbogsprojekt, der blev navngivet “Tværveje”. I alt udsendte DreamLitt, Kandor og Tværveje 35 titler i 2016 og fordoblede dermed antallet af titler fra 2015 til 2016.  Blandt de mange titler fandtes flere oversættelser og også et par spændende debutanter. 2016 blev også året, hvor DreamLitt slog sit navn fast som forlag, der kunne levere hobbytitler. Perlevenner og Julevenner af Anja Takacs blev uden tvivl årets bedst sælgende titler og første gang DreamLitt optrådte på officielle bestsellerlister.

DreamLitt er stadig et lille forlag med begrænsede ressourcer, men vores drøm om at skabe god litteratur har slået vores navn fast som et seriøst forlag, der bruger mange ressourcer på at redigere og finpudse vores produkter. Vi sætter en ære i, at det endelige produkt har en så høj kvalitet, at læseren ikke bliver skuffet, og det bringer os videre til 2017, hvor vi indtil videre planlægger i omegnen af 50 titler. Både oversættelser, nye udgivelser fra egne forfattere og et par debutanter, samt debatskabende titler og hobbybøger.