Beskrivelse

Stine Dreyer er fantasifuld, gakket, litteraturnørd, hårdtarbejdende og ambitiøs, og når hun ikke skriver, arbejder hun som sygeplejerske.

Stine startede med at skrive som 17-årig. Indtil da havde hun været almindelig bogelsker og litteraturnørd. Som barn, hvis hendes venner ikke kunne finde hende derhjemme – det var før mobilens tid – gik de på biblioteket i Amager Centret og ledte efter hende. Der tilbragte Stine det meste af sin vågne tid.

Da hun første gang læste Tamora Pierces serie Den springende løvinde om Alanna, fik hun lyst til selv at skrive en fortælling, der på samme måde som Pierces romaner indfanger læseren og får dem til at skrige på mere. Det var dog lettere sagt end gjort. Stine skrev 'Den forbudte bred' på tre år, men redigerede efterfølgende på den i ti år. Så lagde hun den på hylden, og der gik fire år mere, før romanen blev antaget på Forlaget DreamLitt.

Stine skriver først og fremmest, fordi hun elsker den gode historie, der efter hendes mening indeholder spændende karakterer, plot twists, og aktion.
Det at skrive betyder alt for Stine. Det er det, der gør hende allermest lykkelig, sammen med at være sammen med familien selvfølgelig. For Stine er det en livsstil at skrive. Hun kan slet ikke forestille sig ikke at gøre det.

I forbindelse med udgivelsen af 'Den forbudte bred' tænker Stine meget på, hvordan romanen vil blive modtaget af læsere og anmeldere. Hun glæder sig først og fremmest til at dele det, hun selv synes, er en god historie, med læserne.

Det har været en lang proces at skrive og redigere 'Den forbudte bred'. I mellemtiden har Stine skrevet 15 andre værker, hvoraf dog kun én anden bliver udgivet indtil videre.
Endelig at komme til at arbejde med professionelle redaktører var en sejr i sig selv, synes Stine. Det var hårdt, redigeringsrunderne, for der var meget, der skulle læres, men også spændende og sjovt. Stine har drømt om at blive udgivet forfatter, siden hun var 17 år, så det føles som en succes at vide, at hun snart står med sin debutroman i hænderne.

"Det særlige ved at skrive fantasy er, at man som forfatter kan få lov til at skabe en helt ny verden fra bunden. Og så kaste om sig med guder, magi og særegne leveregler for karaktererne. Men det er også at kunne tage fat i problemstillinger – som den yngre læser kender fra sit eget liv i den virkelige verden – og så behandle disse fra en ny vinkel. 'Den forbudte bred' handler under overfladen om identitetsdannelse og familierelationer."

Stine læser selv fantasy, science fiktion og YA. Hendes yndlingsromaner er Hunger Games, Twilight og En flænge i himlen. Hun læser litteratur for unge, fordi det er inden for disse genre, at hun selv skriver. Hun mener nemlig, at man som forfatter må sørge for konstant at holde fingeren på pulsen.

Stine vil blive ved med at skrive og håber på at udgive mange flere bøger i fremtiden.

Fotograf: Stig Kjeldsmark