Nikolaj Højberg


Nikolaj er født i 1973 og er uddannet geolog. Han har dog aldrig arbejdet som en sådan, da arbejdslivet kastede ham ud i at være miljøkonsulent i både det private og det offentlige. Det er han stadig.

Han begyndte sit forfatterskab den 6. januar 1992. Grunden, til at han kan angive det så nøjagtigt, er, fordi han skrev datoen i hjørnet af den første side, der kom ud af skrivemaskinen. Han har været hooked lige siden. At skrive betyder faktisk så meget for ham, at han står op klokken 4:45 hver morgen – også i weekenden – for at være sikker på, at han får mindst en times fred og ro til at skrive.

Ud over Pirat Bent-bøgerne har han udgivet to ungdomsromaner – Anton Salems dukkehus og Dæmonicum. Førstnævnte er fantasy med en snert af gys, mens sidstnævnte er gys med en god dosis fantasy. Foruden de to ungdomsromaner har han udgivet tre novellesamlinger for voksne.

Fremtiden for Nikolajs forfatterskab byder helt sikkert på flere udgivelser. Han vil gerne fortsætte serien om Pirat Bent nogle bøger endnu – han har mange idéer til tossede eventyr med ham – men han vil også gerne udgive nogle længere ungdomsromaner. Han har et par fantasyhistorier i støbeskeen, men også et par virkelighedsnære, der blandt andet omhandler den svære kærlighed. Foruden at skrive til børn og unge vil han også gerne skrive mere for voksne. Her arbejder han i øjeblikket med en novellesamling samt en thriller sat i skyggesiden af Bangkok.

Bøger udgivet af forfatteren:

Viser alle 13 resultater

Viser alle 13 resultater