Marie-Louise Rønning


“Livet er en seksuelt overført sygdom med døden til følge,” er en sætning, der har inspireret Marie-Louise Rønning i mange forskellige situationer, både generelt i hendes måde at se livet på, idet der kun er ét liv. Én omgang. Derfor er det om at få det bedste ud af det, for døden kommer, om vi så vil det eller ej. Den grundsætning har Marie-Louise taget med i sin debutroman Tusmørkebørn – første bind i serien Skaberens Våben.

Marie-Louise er debuterende forfatter inden for den paranormale genre. Hun er født i 1976, opvokset i Hillerød og bor nu i Birkerød sammen med sin mand og tre børn. Hun har boet og arbejdet i Grækenland, Spanien og Ægypten – og specielt den ægyptiske mytologi er en del af hendes inspiration til opbygningen af det univers, som Skaberens Våben foregår i.

Marie-Louise blev i 1999 uddannet indkøbsassistent, men måtte hurtigt erkende, at hun havde for meget krudt i røven til at forblive på et kontor, så hun tog til Rødhus Klit i Aalborg og blev uddannet rejseleder. Så snart lærebrevet var i hus, pakkede hun sin kuffert og rejste ud i verden.

Da hun et par år efter vendte retur og havde svært ved at finde ud af, hvad hun nu skulle lave, blev hun opfordret til at tage et vikariat på en skole i Farum. Hun tog jobbet, og små tre dage efter, hun var startet, faldt tiøren – hun havde fundet sin rette hylde, og da sommeren var forbi, var hun i gang med sin læreruddannelse.

Marie-Louise har nu arbejdet som lærer i snart 12 år og elsker sit job – men samtidig tænkte hun i foråret 2013, at hun havde brug for lidt udfordringer rent bogligt – så hun besluttede at tage en Master i Professionel Kommunikation ved RUC, som hun afsluttede sommeren 2015.

Midt i kaosset mellem arbejde, uddannelse, ægteskab og børn fandt Marie-Louise på magisk vis både tid, plads og inspiration til selv at sætte sig til tasterne, og langsomt mellem fagsprog, eksamener og bleskift, så Skaberens Våben dagens lys.

Som Marie-Louise selv siger: “Men igen – måske var det netop mit fokus på fagsprog, begreber og videnskabsteorier, der satte skub i lysten til at glemme det hele for en stund og forsvinde ind i et univers, hvor alt kan ske, og hvor mine tanker, følelser og fornemmelser ikke skulle fortolkes eller analyseres – et sted hvor mine vingeløse engle fik lov til at ’flyve’ frit.”

Flyve kommer de i hvert fald til, da hun debuterer med Bind 1 til Skaberens Våben i foråret 2017.

Marie-Louises første inspiration til selv at sætte sig til tasterne kom i kølvandet på en stadig stigende irritation eller frustration over, at hver gang hun læste en young adult fantasy roman, som inkluderede skabninger som vampyrer, varulve, engle eller andre fantastiske skabninger, foregik historien enten i USA eller Østeuropæiske lande – og respekt for det – men efter at hun i sommeren 2013 læste endnu en trilogi, lod hun irritationen komme til sin ret og gav den plads til at lege med hendes tanker. Og det er her den føromtalte sætning kom i spil. Nok er den sand – men det er vel kun for mennesker og dyr? Marie-Louise vendte sætningen lidt om og legede med tanken om netop det modsatte: For vampyrer er det døden med livet til følge. Eller “livet” i form af en mørk og uendelig stilstand. Som en konstant tilstand af kvælning, der er ubarmhjertig nok til at sørge for, at der lige præcis er ilt nok til at eksistere, men ikke til at leve. Derefter tog historien fart, men hun havde ét kriterie, hun blev nødt til at være tro mod: i hendes verden kan vampyrer ikke formere sig, idet de er døde skabninger, og deraf opstod hendes Tusmørkerace: en blanding mellem Lys og Mørke – en skabning med et ben i hver lejr. En skabning der kan give liv, lige så let som den kan tage det. Som et modstykke til hendes Tusmørkebarn opfandt hun sin lille cirkel af Vingeløse Engle: kvinder, der er sat på denne jord for at udføre englenes gerninger, adlyde Lysets Jomfru og bekæmpe Mørket. Men alt er jo ikke kun sort eller hvidt – Marie-Louise er tilhænger af gråzonerne.

Fotograf: Henrik Adamsen.

Bøger udgivet af forfatteren:

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater