Claus Hagstrøm


Claus Hagstrøm er født 1973 i Horsens og opvokset samme sted. Han har en akademisk baggrund fra Københavns universitet, hvor han har læst kommunikation, informationsvidenskab og kulturformidling. Claus har desuden en baggrund som selvstændig erhvervsdrivende igennem mange år.
Han debuterede som forfatter med den erotiske scandinoir-krimi ‘Solstrejf’ i 2016. Romanen er første bind i serien om den forhutlede konsulent Kristian Wangs forsøg på at opklare bestialske forbrydelser med seksuelt afvigende motiver.

Claus Hagstrøm siger selv følgende om sit forfatterskab og sine bevæggrunde for at skrive:

“Min inspiration til at skrive kommer først og fremmest fra en livslang og glubende appetit på litteratur af enhver art. Fra de store klassikere til den lette, men fængslende underholdning har jeg som passioneret læser slugt alle genrer.

Det har givet næring til min fantasi, og den står aldrig stille. Konstant digter den på de historier, jeg ser i livet omkring mig.

Når jeg skriver en krimi, er det den klassiske kamp mellem det gode og det onde, lyset og mørket, der drager mig. Den skjulte og uretfærdige overmagt, der alt for ofte løber af med sejren, fascinerer mig, men fascinationen af heltens personlige offer i det godes tjeneste er heldigvis langt større end trangen til at blive draget af de mørke sider.

Hvis en fortælling har en underdog, kan man være sikker på, at det er præcis dén karakter, jeg holder med. Ham eller hende, som alle har dømt til hjørne, men som trods alle odds tager kampen op mod overmagten og det uretfærdige i samfundet.

Erotikken og den stumpe vold har altid en væsentlig plads i mine bøger. I netop de handlinger er mennesket tættest på de dyr, vi stammer fra. Det erotiske liv og volden kan både drage og vække afsky hos mennesket.”

Claus beskriver sig selv som melankolsk, dagdrømmer, æstetiker, romantiker og nostalgiker.
Han startede allerede med at skrive som barn. Det var en måde at forlænge den glæde, han havde ved selv at læse. Først forsvandt han ind i andres fiktive verdener, siden forsvandt han ind i sine egne.

Claus er personligt næsten “altlæsende”, dog har han et vist kvalitetskrav til det, han læser. En bog SKAL underholde ham, for at han læser den til ende. På den konto er der enkelte store litterære værker, som han aldrig har læst til ende, simpelthen fordi de ikke var underholdende nok. Historien skal altså både være interessant og velskreven. Smukke ord kan ikke stå alene…

‘Måneskin’ er særlig, fordi den foregår i den by, Claus boede i, imens han skrev den. Han kender hver en knækket fortovsflise i den by. Så på en måde endte det med at blive en ret personlig bog. I modsætning til ‘Måneskin’ foregik ‘Solstrejf’ så at sige på neutral grund i København.

Hans planer for det fremtidige forfatterskab er mange, men på den korte bane er det hans intention, at han vil skrive serien om den forhutlede konsulent Kristian Wang færdig. Ham er der nemlig en del flere bøger i 😉 Men ved siden af den serie, så barsler han også med en række bøger i genren “true crime”, og han har også skønlitterære bøger uden for krimigenren på tapetet i en fjern fremtid.

Du kan læse mere om forfatter Claus Hagstrøm på: claushagstrom.weebly.com

Bøger udgivet af forfatteren:

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater