Hanne Lykke Rix


Hanne Lykke er født i Vestjylland, opvokset i Århus og bosiddende i København. Hun har desuden boet en årrække i England, hvor hun tog en diplomuddannelse i Speech and Drama. Hun er gift og har fire børn.

Hanne har arbejdet rigtig meget med det talte sprog, og det er vigtigt for hende, at sproget er harmonisk og flyder godt, også når det er på skrift. Selv, når en historie ikke bliver læst højt, bevæger sproget læseren, og det er ekstra vigtigt at bruge et godt sprog, når man skriver til børn.

Det er mest naturligt for Hanne at skrive i fantasygenren, hvor alt er muligt. Men hun har også skrevet digte, skuespil, billedbøger og børneromaner, og hun vil gerne prøve at skrive både en krimi og en gyser. Socialrealisme synes hun, der er nok af i hverdagen, og når hun selv læser en bog, vil hun helst holde en pause fra den. Hun kan dog godt lide at læse faglitteratur.

Hanne Lykke er især inspireret af den engelske skrivetradition og forfattere som C.S Lewis, J. R. R. Tolkien, A. A. Milne, Diana Wynne Jones, Mary Norton og J.K Rowling. Naturen er hendes helt store inspirationskilde og det sted, hvor hun lader op. Meget af indholdet i hendes bøger er blevet til på en tur langs havet, i skoven eller i bjergene et eller andet sted i verden. Hun kan skrive alle steder, men elsker især at gøre det ved Vesterhavet i Nordjylland.

Hanne Lykke husker sin barndom som en lang, vedvarende leg, kun afbrudt af kortere ophold i virkeligheden. Når hun skriver, føler hun, at hun er tilbage i det univers, hvor alt er muligt; hvor enhver tanke bliver til virkelighed i samme øjeblik, den er tænkt. Og det gør hende ganske enkelt lykkelig. Det er hendes håb og ønske at give sine læsere den samme mulighed for at flyve frit i fantasiens verden.

Du kan læse mere om forfatteren på: www.hannelykkerix.com

Bøger udgivet af forfatteren:

Viser alle 6 resultater

Viser alle 6 resultater