Linette Harpsøe


Linette Harpsøe er født i 1989 og opvokset i en lille by på Sydsjælland. Hun blev student i 2008 fra Næstved gymnasium & HF. Samme år startede hun i lære som hundefrisør. Efter endt uddannelse og to år som assistent i en hundesalon i København stoppede hun for at uddanne sig til fødevareteknolog. I 2016 stod hun atter færdiguddannet med nye drømme og kompetencer, og i 2017 fik hun ansættelse i Fødevarestyrelsen og arbejder nu som tilsynsførende i detailvirksomheder. Her skriver hun smileys til bl.a. restauranter og supermarkeder.

Hendes passion for at skrive har været med hende siden teenageårene. I sin gymnasietid blev det til mange noveller og halve romaner. Efter nogle års pause kastede hun sig over romangenren for første gang. Dengang var hun i starten af 20’erne, og hun skrev et par manuskripter inden for YA, fantasy og spænding, som stadig ligger i skrivebordsskuffen.
Først i 2015 skrev hun kontrakt med forlaget DreamLitt. Efterfølgende er det blevet til tre kontrakter hos samme forlag. Skrivningen har for hende bidraget med en ekstra dimension, hvor hun kan vende og dreje fantasi og oplevelser fra hverdagen. I dag kunne hun ikke forestille sig at undvære sit forfatterskab.

Hendes debutroman ’De Fejlfødte’ udkom i efteråret 2016, og næste bind i science fantasy-trilogien Exilium udkom 7. september 2017 med titlen ’Glasmuren’. Tredje og sidste bind udkommer i 2018.

Erkendelsen af, at der ikke er nogle grænser, både i livet og i fantasien, er det, der optager Linette mest, når hun skriver. Selv om hendes universer er bygget op omkring forskellige folkefærd og miljøer, der skal opretholdes, så drager det hende enormt meget, at der er fri leg. Universerne kan hele tiden udvides, og der er hele tiden plads til, at man kan lære noget nyt.

Hun beskriver sig selv som smilende, kreativ, stædig, ambitiøs og 90’er nørd. Hun læser amerikanske mystery novels af Tess Gerritsen, som er hendes store idol. Gerritsens genre læner sig nok op ad krimi, hvis man skal forsøge at oversætte den til den danske kultur.

Læs mere på www.linetteharpsoe.dk.
Fotograf: Søren Weile

Bøger udgivet af forfatteren:

Viser alle 7 resultater

Viser alle 7 resultater