Filmbyen

Varen er ikke tilgængelig i et fysisk format.

Andre tilgængelige formater:

Beskrivelse

En opdateret version af Filmbyen fra 2008. Nyt forord og et nyt interview med Peter Aalbæk følger med det originale manuskript.

Filmbyen er en krønike over dansk films guldalder, som tager læseren med bag kulisserne. Hvad er der foregået gennem årene i Filmbyen i Avedøre? Alle spørgsmål besvares gennem interviews med alle de karismatiske og kreative personligheder, der har ført dansk film hen på succesernes holdeplads.

Gennem snart mange år har dansk film fejret triumf på triumf både herhjemme og i udlandet – og på rigtig mange af succeserne står Zentropa og Nimbus Film som producenter og afsendere.

Forfatteren Thomas Vilhelm går tæt på fænomenet på Københavns Vestegn – Peter Aalbæk Jensen, Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Ole Christian Madsen, Per Fly, Lone Scherfig m.fl. fortæller åbenhjertigt om anekdoterne bag filmene, om festivalerne i Berlin og Cannes og giver deres bud på opskriften bag dansk films evne til at fortælle vedkommende historier, der skal være med til at lokke os alle i biografen. Desuden stiller en række af film- og mediebranchens tunge drenge det uundgåelige spørgsmål: Fortsætter sejrsrusen, eller er der grund til bekymrede miner?

Filmbyen fortæller om op- og nedture, opfindsomme mediestunts, store succeser og fatale fiaskoer, magtkampe og intriger, orden og kaos, forførende filmkunst og kompetent købmandskab – sandheden svæver nok et sted midt i det hele. Bogen byder både på nærgående virksomhedsportrætter, en fortælling om vidtløftige visioner og hårdt arbejde samt – ikke mindst – et stykke sprællevende dansk kulturhistorie fra de seneste årtier.

Yderligere information

Forfatter Thomas Vilhelm
Udgivelsesdato 30. april 2014
Udgave 1
Format

E-bog